Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
ogórki kiszone 2 szt
jabłka 1 szt
kalarepka młoda 1 szt
cebula 1 szt
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką

Kroki postępowania

1
Kapustę czerwoną bardzo drobno posiekać, wymieszać z solą i pozostawić na 1 godzinę. Następnie odcisnąć z powstałego soku.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką foto
2
Jabłko i kalarepkę obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne. Cebulę drobno posiekać.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką foto
3
Do salaterki włożyć kapustę, posiekaną cebulę, utarte na tarce o dużych otworach ogórki, jabłko i kalarepkę, dodać majonez.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką foto
4
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.08.2013 13:26
chętnie spróbuję
IlonaAlbertos 10.10.2012 12:45
Zdrowa i smaczna surówka.
Iwusia 13.06.2012 23:34
pomysłowa surówka
Seba 11.12.2011 01:15
super do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak