Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

majonez tradycyjny-domowej roboty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 250 g
żółtko jajek 1 sztuka
sok z cytryny 5 cm3
Musztarda sarepska Prymat 5 g
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: majonez tradycyjny-domowej roboty

Żółtko rozbić w misce dodać do niego sok z cytryny i musztardę całość energicznie rozcierać, gdy pojaśnieje zacząć wlewać olej ciągle mieszając najpierw małymi kroplami a gdy zacznie gęstnieć małym strumykiem. Na końcu doprawić do smaku solą i cukrem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 28.03.2012 08:09
domowym sposobem najlepszy :)
maciek7 04.03.2012 09:34
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak