Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 10 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pomidory 3 szt
papryka 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietanka 1 łyżka
serek topiony 2 łyżki
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pieczarkami

Marchew i pietruszkę obrać , pokroić w krążki, włożyć do garnka, wlać 6 szkl wody, dodać cebulę,pokrojoną w słupki paprykę, bulionetkę i gotować do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone pieczarki, obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Ugotowaną zupę zagęścić topionym serkiem, dodać śmietankę i przyprawić do smaku. Podawać z makaronem lub z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.01.2014 09:25
przepyszna zupa
IlonaAlbertos 20.09.2013 22:01
Lubię taką zupkę.
Anna152 30.11.2012 19:46
super
Iwona51
Iwona51 31.12.2011 10:48
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak