Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem, Następnie dodać żółtka, sól, wlać wodę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie ciasto rozwałkować, wylepić ciastem formę do tart, nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Piec aż ciasto będzie lekko rumiane. Seler oczyścić z włókien, pokroić na cienkie plasterki, wsypać na rozgrzaną oliwę, dodać posiekane pieczarki i dusić pod przykryciem do miękkości. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Pieczarki, ser żółty, seler i pomidory wymieszać z mlekiem i roztrzepanym z jajkiem, przyprawić do smaku, wyłożyć na podpieczone ciasto. Włożyć do piekarnika i zapiec w temp 190 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa tarta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !