Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z pleśnią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti 1/2 kg
szpinak świeży 1/2 kg
masło 1/3 kostki
ser pleśniowy typu gorgonzola 15-20 dag
czosnek 1 ząbek
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 18 proc 3/4-1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z pleśnią

Liście szpinaku myjemy- polewamy wrzącą wodą- dokładnie odciskamy wodę i drobno siekamy.
Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, a po chwili szpinak- dusimy wszystko kilkanaście minut.
Do szpinaku dodajemy śmietanę i pokruszony ser- gotujemy na małym ogniu tak długo aż sr się rozpuści i połączy z sosem.
Przyprawiamy do smaku.
Ugotowany al dente makaron mieszamy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.02.2013 21:16
nie ma to jak dobra pleśń
caralajna 12.07.2012 21:11
haha zachęcająca nazwa ;) to spghetti na pewno dobrze smakuje..
smerfetka79 07.05.2012 23:55
taką pleśń to lubię:)))
Iwona45 16.12.2011 21:45
uwielbiam
MAR3STA 01.12.2011 22:40
wygląda wspaniale
1j1o1l1a1 29.11.2011 01:21
ciekawi mnie, jak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak