Sposób przygotowania

Jabłka opłukać, obrać cienko, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dopełnić wodą do 1/2 litra objętości, podgrzać. Do mąki ziemniaczanej dodać zimną wodę, wlać na silnie podgrzany przecier, mieszając zagotować. Odstawić, dodać 2-3 łyżeczek surowej miazgi z owoców róży lub surowej skórki cytrynowej oraz cukier do smaku; wlać do salaterki, ostudzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    fajny ten kisielek
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !