Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaną z suchym budyniem posiekaj z masłem. Dodaj zmielone migdały, cukier, śmietanę oraz żółtka. Zagnieć ciasto.
włóż je do lodówki na godzinę. Kiedy się schłodzi wyłóż nim formę do tarty, ponakłuwaj widelcem. Włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 10-15 minut.
Krem: mlek zagotować z dodatkiem zmielonych migdałów. Żółtka ubij z cukrem , dodaj mąkę. Zalej gorącym mlekiem, nadal ubijaj. Wszystko wymieszać i razem gotować ok. 1 minuty. Dodaj likier, wymieszaj ponownie.
Na spodzie tarty ułóż połówki śliwek, zalej masą, piec przez 30 minut w 180 stopniach. Posyp płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !