Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1,2 kg
suszone owoce 40 dkg
jabłko 1 sztuka
jaja 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z owocami

Mięso rozciąć na płat. Natrzeć solą i pieprzem. Jabłko i suszone owoce pokrój w kostkę. Dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Wymieszaj. Przełóż na mięso, zwinąć roladkę. Podlej wodą i piec przez półtorej godziny w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak