Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szchab z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
olej 2 łyżki
rum 3 łyżki
sól do smaku
wino białe wytrawne 1 kieliszek
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szchab z jabłkami

Mięso natrzyj solą i pieprzem. Jabłka pokrój w kostkę, skrop rumem. W mięsie zrób ostrym nożem głębokie nacięcie, wypełnij je jabłkami. Zepnij mięso wykałaczkami. Obsmaż je na mocno rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego, polej winem, włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 28.12.2011 23:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak