Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z bananów i borówek amerykańskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 3 łyżki
cukier 1/4 szklanki
sok jabłkowy 7 szklanek
mączka ziemniaczana 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
gęsta śmietana 2,1/2 szklanki
borówki amerykańskie 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z bananów i borówek amerykańskich

Banany miksujemy z sokiem z cytryny, a następnie dodajemy 3,1/2 szklanki soku jabłkowego. Wszystko należy zagotować. Dodajemy cukier i odstawiamy. Mączkę mieszamy z pozostałą częścią soku jabłkowego i dodajemy do zupy by potem zagotować.
Po czym odstawiamy i schładzamy. Do śmietany dokładamy cynamon i rozprowadzamy w zupie. Dodajemy borówki po czym wlewamy do miseczek i podajemy na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 30.11.2011 16:56
może być dobra
Patrycja33 30.11.2011 14:12
ciekawi mnie smak tej zupki
iga2 29.11.2011 20:39
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak