Sposób przygotowania

Cebulę obrać, posiekać. W rondlu rozgrzać 1 łyżkę masła, zeszklić dobrze cebulę, dosypać 1 łyżeczkę papryki mielonej rozmieszać w tłuszczu, dosypać paprykę świeżą i mieszając smażyć 3-4 min. aż papryką zmięknie, następnie dodać koncentrat, zalać całość 2-2,5 szkl. wody i zagotować. Śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną soli, zahartować niewielką ilością płynu i wlać do rondla, zagotować, doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    ja robię zdrowszę, beztłuszczową wersję z grillowanej papryki obieram skórę,dodaję czosnek, duzo pieprzu i miksuję blenderem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    a do czego dodajesz taki sos ?
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Jolu, na przykład to takich niedużych kotlecików mielonych - obsmażam je a potem wrzucam do sosu i duszę chwilę razem
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    Do kotletów to może być super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !