Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mogolska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
pokrojona mawchewka 1
kosc od szynki 1
wywar z kurczaka 4 szklanki
woda 2 szklanki
posiekane pomidory 2 szklanki
gęsta śmietana 1 szklanka
sól
pieprz
seler kawałek (pokrojony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mogolska

Namoczyć wcześniej groch. W garnku rozgrzewamy masło i podduszamy w nim cebulę, marchewkę i seler. Następnie dodajemy groch, kość, wywar i wodę. Gotujemy na wolnym ogniu aż groch zmięknie, wyjmujemy kość i dodajemy pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut by następnie dodać śmietanę. Mieszamy i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.03.2012 11:24
Intrygująca i nazwa i dobór składników- może zaryzykuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak