Sposób przygotowania

Oczyszczone ryj, nogi, ozór, warzywa, skórki, przyprawy gotujemy domiękkości. Ugotowane przestudzone mięso oddzielamy od kościi kroimy w paseczki. Skórki przepuszczamy przez maszynkę. Mieszamy wszystko razem dodajemy przecedzony rosół, przyprawiamy do smaku. Masą napełniamy osłonki dość ciasno zawiązujemy i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 2 godziny. Wyjmujemy z wody układamy na stole iprzyciskamy obciążoną deską do ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    całkiem apetycznie sie prezentuje:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Aniu , jadę do ciebie na taki salcesonik
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    zapraszam serdecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    W życiu sama tego nie zrobię bo przeraża mnie pierwsza część składników, ale przyznaję z lekkim napływem śliny w moich ustach, że wygląda rewelacyjnie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    wiadomo domowy najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    na pewno jest pyszny!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taki domowy - rewelacja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    sama nigdy nie robiłam jeszcze salcesonu a wygląda tak apetycznie.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię do kanapek
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    własnej roboty rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !