Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane lekkim farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1200 g
cebula biała 100 g
olej do smażenia 150 g
jajko 2 sztuki
nac pietruszki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane lekkim farszem

Pieczarki umyć i oczyścić, dzielić trzony od kapeluszy. ogonki i cebulę drobno posiekać następnie podsmażyć razem na patelni z odrobiną oleju. W tym czasie posiekać nać pietruszki. Gdy ogonki z cebulą podsmażą się lekko je ostudzić i wbić do nich 1 jajo, sól, pieprz oraz posiekaną nać pietruszki i wymieszać. (mamy gotowy farsz).
Kapelusze posolić od środka, faszerować prędzej przygotowanym farszem. Rozbić jajko, roztrzepać je. Pieczarki napełnione farszem panierować w jajku i bułce tartej, następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości.
I gotowe, smacznego!:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.12.2014 13:11
bardzo fajny pomysł
karolina1869 22.02.2013 10:35
fajne na przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak