Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i oczyścić, dzielić trzony od kapeluszy. ogonki i cebulę drobno posiekać następnie podsmażyć razem na patelni z odrobiną oleju. W tym czasie posiekać nać pietruszki. Gdy ogonki z cebulą podsmażą się lekko je ostudzić i wbić do nich 1 jajo, sól, pieprz oraz posiekaną nać pietruszki i wymieszać. (mamy gotowy farsz).
Kapelusze posolić od środka, faszerować prędzej przygotowanym farszem. Rozbić jajko, roztrzepać je. Pieczarki napełnione farszem panierować w jajku i bułce tartej, następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości.
I gotowe, smacznego!:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    fajne na przystawkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !