Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus buraczany z sosem camembert

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 250 g
cebula biała 3
jajko 2
masło 90 g
ser camembert 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: mus buraczany z sosem camembert

Dwie cebule pokroić, zrumienić na maśle. Buraki obrać , drobno pokroić, obgotować , zmiksować z śmietana i żółtkami. Doprawić solą i pieprzem. Białka ubić, wymieszać, z masą buraczaną. Wlać do natłuszczonej formy. piec w piekarniku na parze przez ok. 30 min. Przygotowac sos: 1 cebule posiekać , zrumienić na maśle, dodac wino gotować bez przykrycia przez 15 minut. ser obrać ze skórki, pokroić w kawałki., rozpuścić w winie. Gotować mieszając, aż nabierze złotego koloru. Zapieczone buraki podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 18.04.2012 15:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak