Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraki na gorąco z korniszami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 800 g
cebula biała 1
korniszony 3
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: buraki na gorąco z korniszami

Buraki wyszorować i obrać , pokroić w cienkie plasterki. Cebule obrać , drobno pokroić, zrumienić na oleju. Dodać buraki, dusić , mieszając 10 minut. Buraki i cebule zalać bulionem, dodać goźdżiki, przyprawić cukrem i solą, pieprzem. Dusić dalsze 25 minut. Mąke ziemnaiczaną (1/2 łyżeczki) rozprowadzić wodą z octem, zagęścic buraki, Korniszony pokroić wpaski, ddodać do burakow, gotować na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Podawac z klopsiakmi i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak