Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 3 łyżki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
sól, pieprz, cukier do smaku
majonez tradycyjny do dekoracji
ogórek 3 szt
matijasy 6 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po japońsku

Sledzie umyć, ułożyć na półmisku.Ugotowane na twardo jajka przekroić na połówki i ułożyć wokół śledzi.Jajka udekorować majonezem. W środek półmiska ułożyć warstwami: posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.

Na wierzch ułożyć kukurydzę z puszki. Na koniec przyprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak