Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwki w kremie ajerkoniakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy duży na 3/4 szt
mleko 2 szklanki
masło 1/2 kostki
ajerkoniak ile lubimy
śliwki duże 16 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śliwki w kremie ajerkoniakowym

Gotujemy budyń na 2 szklankach mleka,studzimy. Zimny budyń ucieramy z masłem na puszystą masę dolewając według uznania ajerkoniak. Śliwki przekrawamy na połowę usuwając pestki (mrożone rozmrażamy) układamy na talerzykach i na nie nakładamy krem polewamy sokiem ze śliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 29.12.2013 20:31
świetny pomysł
kate.500 05.12.2013 08:08
apetyczne ciasteczka
Malinka 02.07.2013 21:16
No bardzo to oryginalne!
pajbek 03.04.2013 17:23
Świetne :-)
gacopierz23 14.02.2013 21:07
zjadła bym takie śliweczki :)
Mirka-Ludomila 09.02.2013 08:07
pyszne
MagdaXXX 26.11.2012 10:15
super
Norgiusz 24.06.2012 15:46
wyglądają rewelacyjnie!
Dorota59 10.05.2012 17:48
chętnie zjadłabym taką śliweczkę
Motorek 02.02.2012 09:25
extra
alaaa 30.01.2012 19:05
ciekawe
Seba 06.01.2012 00:27
super
ewaa 02.01.2012 18:31
super:)
ben-ka 02.12.2011 09:20
pyszności nie ma co ukrywać:)
misia53 01.12.2011 12:27
przyciągają wzrok
iziona 29.11.2011 08:42
Ale fajny deserek.
Ewa6274879 28.11.2011 20:40
mmm pyszniutkie :)
mikrusiak 28.11.2011 20:00
wyglądają bardzo apetycznie :)
teresa18 28.11.2011 20:00
bardzo apetyczne
teresa18 28.11.2011 20:00
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak