Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

białe kiełbaski z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe kiełbaski parzone 4 szt
ser gouda 10 dag
olej 2 łyżka
czosnek 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżki
wędzony boczek 10 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: białe kiełbaski z boczkiem

nacinamy kiełbaski w odstęp pach co 2 cm wędzony boczek oraz żółty ser kroimy w paski długości 3 cm i szerokość 2 cm w każde nacięcie wkładamy po jednym kawałku żółtego sera i wędzonego boczku tak przygotowane kiełbaski smarujemy olejem wymieszanym z roztarty czosnkiem i papryką grillujemy ok 15 minut najlepiej na tacce aluminiowej aby roztapiający się ser nie kapał na węgiel.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak