Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka zchrupiącą cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebul 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 100g
mąka 1-2łyzki
olej
przprawa do potraw z grila
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
karkówka 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka zchrupiącą cebulą

Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin. Cebulę pokrój w plastry, tak aby powstały cienkie krążki, następnie panieruj w jajku, mące, ponownie w jajku i bułce tartej. Karkówkę piecz na ruszcie, cebulę smaż w wooku z olejem ustawionym na grillu, przed podaniem dopraw solą morską.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak