Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa szynka pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 2 kg
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
wino słodkie czerwone 150 ml
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarnka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa szynka pieczona

Pokrojone warzywa zalej szklanką wody i gotuj przez 15 minut z dodatkiem soli, pieprzu, ziela angielskiego, liści laurowych. Wywar ostudź, wymieszaj z winem, zalej nim szynkę i odstaw na 3 dni do lodówki (kilka razy na dzień obracaj).
Na dno naczynia żaroodpornego ułóż warzywa z marynaty, ułóż na nich szynkę. Piec przez 2 godziny w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak