Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z selera naciowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 1 kg
rosół zkostki 2 szkl
pomidor 1 szt
śmietana kremówka 200 dag
jasna zasmażka 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z selera naciowego

łodygi selera myjemy drobno siekamy kilka listków odkładamy gotujemy we wrzącym rosole 20 minut pomidora nacinamy na krzyż parzymy i obieramy usuwamy pestki miąższ kroimy z ugotowanego selera odkładamy na talerz 4 łyżki resztę miksujemy dodajemy śmietanę mieszamy i zagotowujemy zagęszczony zasmażką lub mąką ziemniaczaną i jeszcze raz zagotowujemy doprawiamy solą i pieprzem dodajemy odłożonego selera mieszamy zupę podajemy przybraną cząstkami pomidora i listkami selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak