Sposób przygotowania

Drożdze musimy wymieszać razem z ciepłą wodą i odstawiamy w ciepłe miejsce. W momencie gdy zaczną one rosnąc musimy je wraz z solą dodać do mąki i wyrobić ciasto, któe potem smarujemy 1 łyżeczką oleju i odstawiamy w ciepłe miejsce by ciasto urosło. Ciasto, które podwoiło swoją objętość wylepiamy na blachę.

Musymy poamietac ze takie ciasto pieczemy nie dluzej niz 15 minut w temp 250 stopni. Odnośne skaldników , gdy je nałożymy na ciasto musimy natychmiast włożyć je do piekarnika by warzywa nie pusciły soku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nie zamiesciło mi drozdzy-4 dag
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    oczywiscie mąka 1 raz 60 dag, bo chyba zamiast drozdzy wpisałem dwa razy mąke:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    rewelka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !