Sposób przygotowania

Cytryny wyszorowac w gorącej wodzie,osuszyć,zetrzeć skorkę,wrzucić do słoja.Listki mięty porwać drobno.Dodać sok pomarańczowy i wódkę,wymieszać,zamknąc i odstawićw ciepłe miejsce na 4 tyg.wstrząsając często słojem.Po miesiącu nalewkę przefiltrować dodać do niej miód i rodzynki Zamknąc i odstawić na następne 4 tyg
Potem przefiltrować zlać do butelek i tym razem odstawić w chłodne miejsce na ok 4-5 mies.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    lubie
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    wszystko ok ale ile to jest duży pęczek?? mam mięte w ogródku także nie kupuje jej na pęczki i nie wiem ile tego ma być???
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    raczej nie odpowiadam Anonimom bo to nie w porządku czepiać się nie przedstawiając się ale duży pęczek to wedle uznania .Tak jak kupuje się na pęczki natkę,koper itp.A moc mięty zależy od ilości więc każdy zrobi to według własnego uznania
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Nikt tutaj się nie czepia, po postu pytam ile to jest bo nigdy nie widziałam mięty sprzedawanej na pęczki. Aha czyli rozumiem że pęczek mięty wielkościowo przypomina pęczek kopru czy szczypioru. Dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    wspaniała miętówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !