Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKRELA Z IMBIREM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
imbir świeży kawałek
szczypiorek 1 pęczek
masło 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna 1 szt
makrela 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MAKRELA Z IMBIREM

Makrele oczyścić i ponacinać w poprzek co 3 cm.Szczypiorek,imbir i czosnek bardzo drobno posiekać,poddusić na maśle i wypełnić tym farszem nacięcia makreli.Rybę posolić i posypać pieprzem.Ułożyć na ruszcie z piekarnika.Piec w 200 st. około 20 minut.Podawać na ciepło z cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.07.2013 12:43
super przepis
kate.500 11.02.2013 08:21
fajna odmiana
ben-ka 24.02.2012 20:11
coś na post.przyda się przepis:)
Krystyna32 18.02.2012 08:12
super
Justa32 24.01.2012 21:34
takiej nie jad?am
Wafelek2601 23.12.2011 06:52
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak