Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa zupa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
cytryna 3
ryż 1 szklanka
pietruszka 1
marchewka 1
seler 1
por 1/2
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
bulion warzywny 2 szklanki
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa zupa

Ryż gotujemy do miękkości. Dwie szklanki bulionu plus jedną szklankę wody i umyte mięso wołowe gotujemy razem. Marchewkę, pietruszkę, por oraz seler myjemy, obieramy i dodajemy do gotującego się bulionu z mięsem. Zupę doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz zielem angielskim i liściem laurowym. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do nich żółtka, a później dodać sok wyciśnięty z cytryny oraz startą skórkę. Ugotowaną zupę odcedzamy, a później dodajemy do niej zrobioną masę cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 23.03.2012 15:32
super
radosna29 28.01.2012 15:59
pychotka
gosia47-47 29.11.2011 08:03
ekstra
Kamila/kami007 28.11.2011 16:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak