Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń domowy waniliowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 litra
cukier wanilowy 1 opakowanie
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
olejek waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń domowy waniliowy

Połowę mleka zagotować z cukrami. Pozostałą część mleka wymieszać z mąkami, żółtkiem i olejkiem. Wlać do gotującego mleka z cukrem. Dobrze wymieszać, zmiejszyć ogień i chwilę jeszcze gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 29.08.2012 21:03
przepysznie wygląda, a waniliowy to obecnie mój ulubiony :)
m1monika 26.06.2012 23:54
pycha
edi 29.04.2012 21:04
mniam
jasiek 01.03.2012 23:40
naturalnie
jasiek 01.03.2012 23:40
naturalnie
aacaac 31.01.2012 07:53
fajne
Kas2 18.01.2012 20:18
domowy? super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak