Sposób przygotowania

Masło roztopiłam na patelni, rozpuściłam w nim cukier i miód, dodałam bakalie, przesmażyłam krótko i wystudziłam. Jajka, olej i dyniowe puree zmiksowałam, dodałam mieszając mąkę, cukier, sól, cynamon i proszek do pieczenia. Wylałam owoce w cukrze i maśle na dno zamkniętej formy. Włożyłam na to ciasto. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika ( 175 C) i po 40 minutach było pięknie upieczone. Ostudziłam je na mokrą ściereczkę, żeby łatwiej wyszło i po 15 minutach wyrzuciłam do góry dnem na talerz.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetnie wygląda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    nie jadłam nigdy ciasta dyniowego, chętnie się przekonam jak smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie próbowałam,wygląda ładnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne ciasto !
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    mam dwie dynie, czekają na fajny przepis, chyba znalazłam ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciasta dyniowego jeszcze nie jadłam ale chyba się skuszę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !