Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dkg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżki
Kolendra cała Prymat 1/4 łyżki
gałka muszkatołowa 1/4 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
cebula 2 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
mąka 1,5 łyżki
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cebulą

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Posypać solą i przyprawami. Przyprawy wetrzeć w mięso.
Krok 1 - Gulasz z cebulą foto
2
W garnku bardzo mocno rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso z każdej strony.
Krok 2 - Gulasz z cebulą foto
3
Dodać pokrojoną w kostkę papryczkę (bez pestek) i pokrojone w półplasterki cebule. Chwilę podsmażać.
Krok 3 - Gulasz z cebulą foto
4
Zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę.
Krok 4 - Gulasz z cebulą foto
5
Mąkę rozmieszać w 1 szklance zimnej wody, wlać do gulaszu i zagotować. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 5 - Gulasz z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 21.07.2012 11:54
taki jak lubię ;)
Weronika_eM 01.12.2011 09:35
przepyszny
Marlena/Kinia 28.11.2011 19:41
I taki gulasz wyśmienicie smakuje z kaszą jęczmienną lub gryczaną:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak