Sposób przygotowania

Groch zalać w gamku 6 szklankami rosołu, dodać boczek, obrane, umyte i pokrojone warzywa oraz przyprawy oprócz majeranku. Gotować 50 min. Następnie wyjąć boczek i payprawy. Zupę zmiksować i jeśli jest zbyt gęsta rozcieńczyć. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle i dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i wsypać majeranek. Przygotować grzanki, chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Zupę podawać z grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Żeby jeszcze była z dużego kotła, całkiem jak na obozie harcerskim.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super smak
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    pycha
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    fajne i konkretne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    NIE PRZEPADAM
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    NIE PRZEPADAM

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !