Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż arborio 1 szkl
cukinia 1
fasolka szparagowa
por 1
kostka grzybowa 1
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone risotto

Cukinie pokroic w półplasterki, pora również. Fasolkę szparagową oczyścić, pokroić w 2 cm kawałki i ugotowac na pół miękko w osolonej wodzie. Z kostki rosołowe i wody zrobić bulion.Na patelni rozgrzać odrobine oleju, wsypac ryz i chwile przesmażyć, dodać warzywa i podlać bulionem.Dusić do miekkości mieszająć i podlewająć bulionem , gdy wyparuje. Gotowe danie posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.04.2012 15:21
mmmm super wygląda;))
olkaaa 10.12.2011 16:19
wygląda smakowicie
Laila2786 01.12.2011 10:03
Sałatka z cukinią uwielbiam.
katarzyna124 28.11.2011 15:03
zielone warzywa:cukinia, fasolka...
SmacznaPyza 28.11.2011 13:18
jakoś nie widzę tego zielonego....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak