Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki z marchewką

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg szynki wieprzowej 0,75
marchewki 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki z marchewką

Mięso umyć, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Mięso obsmażyć partiami na patelni z olejem. Zrumienione przekładać do rondla. Na tej samej patelni zrumienić cebulę, przełożyć do mięsa. Dodać liść laurowy i 2-3 ziarenka ziela angielskiego, podlać 1/2 szkl. wody, dusić aż mięso będzie prawie miękkie. Pod koniec dorzucić marchewkę, doprawić całość solą i pieprzem, dusić aż mięso będzie zupełnie miękkie a marchewka zacznie się rozpadać. Sos można zagęścić 1 łyżeczką mąki kukurydzianej, ale nie jest to konieczne. Podawać z kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 01.04.2012 22:37
super
Chojłówna 19.03.2012 13:11
ciekawe
Sarenka 11.08.2011 09:12
Ladne i kuszace :)
Koper 03.05.2011 20:03
jak zwykle pięknie podane :)
kasiurek 27.08.2010 08:43
musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak