Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Mięso obsmażyć partiami na patelni z olejem. Zrumienione przekładać do rondla. Na tej samej patelni zrumienić cebulę, przełożyć do mięsa. Dodać liść laurowy i 2-3 ziarenka ziela angielskiego, podlać 1/2 szkl. wody, dusić aż mięso będzie prawie miękkie. Pod koniec dorzucić marchewkę, doprawić całość solą i pieprzem, dusić aż mięso będzie zupełnie miękkie a marchewka zacznie się rozpadać. Sos można zagęścić 1 łyżeczką mąki kukurydzianej, ale nie jest to konieczne. Podawać z kluskami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    musze wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    jak zwykle pięknie podane :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ladne i kuszace :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !