Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strudel z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
masło 2 łyżeczki
mąka pszenna 20 dag
kapusta 1 kg
cebula 1 sztuka
jaja 3 sztuki
tłuszcz 4 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: strudel z kapustą

Ciasto przygotować z podanych składników. Kapustę pokrajać w ćwiartki, obgotować we wrzątku, odcedzić i zrumienić na tłuszczu. Gdy ostygnie posiekać - dodać pokrajaną i przesmażoną cebulę, ugotowane i posiekane jaja oraz przyprawy. Ciasto rozciągnąć, nałożyć nadzienie, zwinąć i upiec w piekarniku skrapiając tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak