Sposób przygotowania

Sporządzić ciasto drożdżowe, dodając całe jajo i żółtko. Kapustę ugotować, odparować, udusić z cebulą z dodatkiem tłuszczu. Dodać ugotowane w niewielkiej ilości wady, posiekane suszone grzyby. Nadzienie przyprawić da smaku. Pergaminowy papier pociąć na prostokąty o bokach 20 X 15 cm, wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Ciasto pokrajać na kawałki, rozwałkować, nałożyć nadzienie i zacisnąć brzegi, nadając im podłużny kształt. Położyć na pociętym papierze, zwinąć w rulony, układać na blasze i postawić do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika i upiec na rumiano. Po upieczeniu zdjąć papier, paszteciki układać na półmisku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !