Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z drobiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dag
drób 25 dag
cebula 1 sztuka
pieczarki 50 g
tłuszcz troche
żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 1/2 szkl
ser troche
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z drobiem

Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu.Cebulę i pieczarki oczyścić, posiekać, udusić, dodając pół łyżki tłuszczu, szczyptę soli i 4-5 łyżek wody (grzyby suszone wcześniej namoczyć i obgotować). mięso opłukać, pokrajać w drobną kostkę, posolić obrumienić na tłuszczu, dodać pół szklanki wody i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, posolić. Ryż, mięso i grzyby połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku pieprzem i solą. Muszelki napełnić masą, z wierzchu posypać tartym serem. Muszelki ułożyć na blasze, zapiec w gorącym piekarniku (10-15 min.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 10.01.2012 12:54
mniam, pychota
marines27 10.01.2012 12:54
mniam, pychota
marines27 10.01.2012 12:54
mniam, pychota
marines27 10.01.2012 12:54
mniam, pychota
marines27 10.01.2012 12:54
mniam, pychota
gottrina 28.11.2011 12:34
lubie takie risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak