Sposób przygotowania

Cebulę należy obrać i posiekać. Kurki oczyścić, opłukać, większe pokroić na kawałki, obgotować we wrzątku przez około 5 minut i osączyć. Następnie masło rozgrzać na patelni, dodać posiekaną cebulę i kurki, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem.
Polędwiczki pokroić na plastry,posypać przyprawami i smażyć na oliwie z każdej strony.
Do sosu ze smażenia dodać wino i śmietanę, podgrzewać 3 min mieszając, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mięso, kurki, doprawić sokiem z cytryny.
Smacznego!:)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    kurki lepiej wrzucić na patelnię i podsmażyć a nie obgotowywać bo w wodzie zostanie część ich smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    kurki są przepyszne, a mięsko z nimi... bajka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    poezja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    coś pysznego! niebo w gębie poprostu
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    bardzo lubi?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    zrobilem to danie i wszystkim smakowalo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pychw
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszny - polecam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !