Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik włoski z cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2
bulion 3 szklanki
suszone pomidorki 8
sól
pieprz
jogurt naturalny 400 ml gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik włoski z cukinią

Cukinie umytą pokroić w plasterki od razu włóż do garnuszka i zalej gorącym bulionem , gotuj 10 minut , potem zdejmij i wystudż kilka plasterków odłóż do dekoracji a resztę zmiksuj razem z bulionem i połową posiekanych liści bazylii , dodaj jogurt wymieszaj dopraw do smaku i odstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie pomidory posiekaj cebule również dodaj pozostałe liście , kilka tez odłóż do dekoracji . Wymieszaj Przed podanie udekoruj chłodnik plastrem cukinii i salsa z suszonych pomidorków .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 11.01.2013 09:04
pyszny
ronald88 01.12.2011 16:53
super
Justyna Jussstiii 30.11.2011 14:08
super
Margo1 28.11.2011 11:47
Aby chłodnik był jeszcze smaczniejszy, to dopraw kilkoma listkami świeżej kolendry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak