Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi fasolowo-mięsne :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

30 dag gotowanego zmielonego mięsa
30 dag ugotowanych ziaren fasoli białej (- 4 łyżki zostawione do posypania pierogów )
boczek wędzony 20 dag (plasterki)
mąka 1/2 kg
jajko 1 szt.
woda 10-12 łyżek
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi fasolowo-mięsne :

Z mąki, wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Rozwałkować na wysypanej mąka stolnicy ( blacie ). Szklanką wykrawać krążki. Ziarna fasoli rozgnieść i wymieszać z zmielonym mięsem . Doprawić farsz solą , majerankiem i pieprzem . Nadziewać krążki ciasta . Zlepiać . Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Boczek pokroić w cienkie paseczki i usmażyć na rumiane skwarki. Pierogi wyjmować łyżką cedzakową . Podawać polane tłuszczem od skwarek , posypane skwarkami i ziarnami fasoli ( podgrzanymi na patelni przy skwarkach ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 05.07.2012 22:31
extra
bietka 31.07.2011 07:32
jeszcze nie robiłam takich:)
SmacznaPyza 09.11.2010 08:36
Ty to masz pomysły! nie wpadłabym na to żeby do mięsa dodać fasolę
iwona332 04.11.2010 00:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak