Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/4 główki
bakłażan 1 sztuka
ziemniak 3 sztuki
cukinia 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
kalafior 1/4 główki
cebula 3 sztuki
pomidor 4 sztuki
olej 6 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
koperek 1 pęczek
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z piekarnika

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Paprykę i pomidory pokroić w paski. Cukinię i bakłażana pokroić w plastry, a bakłażana oprószyć solą i odstawić. Cebule pokroić w pióra, kalafior podzielić na różyczki. Olej rozgrzać, zrumienić na nim cebulę. Dodać resztę warzyw, podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem, zalać odrobiną wody, zagotować i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika, piec przez 40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 29.11.2012 20:38
Lubie takie jedzonko! :)
ronald88 03.12.2011 11:11
super
RenataZ-et 28.11.2011 18:54
pyszne są takie warzywa
fictor123 28.11.2011 11:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak