Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Paprykę i pomidory pokroić w paski. Cukinię i bakłażana pokroić w plastry, a bakłażana oprószyć solą i odstawić. Cebule pokroić w pióra, kalafior podzielić na różyczki. Olej rozgrzać, zrumienić na nim cebulę. Dodać resztę warzyw, podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem, zalać odrobiną wody, zagotować i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika, piec przez 40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne są takie warzywa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Lubie takie jedzonko! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !