Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki ze śledziem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kromki bułki francuskiej 12
żółtka z ugotowanych jaj 4
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
mleko 250 ml
masło lub margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki ze śledziem

Filety śledziowe wymoczyc przez 30 minut w wodzie ,a potem w mleku .Śledzie odsączyc i osuszyc.Żółtka utrzec z musztarda .Na patelni rozgrzac masło ,obrumienic na nim kromki pieczywa .Każdą kromkę posmarowac masą z żółtek i musztardy ,położyc na niej filet ze śledzia.Zapiec w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 180*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.05.2013 12:12
ciekawe jak smakują
caralajna 01.05.2013 07:19
fajny pomysł
anemon 30.04.2012 08:09
Świetny pomysł.
barbara11561 23.04.2012 07:17
świetny pomysł,nie wpadłabym na takie połączenie:)
Ewa111 13.03.2012 18:46
śledzie solone bardzo lubię i na pewno skuszę się na takie grzanki
olkaaa 18.02.2012 15:58
jeszcze nie jadłam
ben-ka 18.08.2011 10:06
tak jeszcze nie jadłam.
magical66 10.08.2011 18:53
a to dla mnie nowość to połączenie...
Izabela28 26.11.2010 12:16
Bardzo lubię śledzie solone, ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak