Sposób przygotowania

Buraki wyszorować, ugotować albo upiec - ok. 30-45 min.. Ostudzić, obrać ze skórki. Żurawinę opłukać, oczyścić w resztek listków. W rondelku zagotować 1/3 szkl. wody z trzema łyżkami cukru, dodać żurawinę, gotować aż żurawiną popęka i zacznie się rozpadać, ok. 10 min. Buraki zetrzeć na tarce jarzynowej, zetrzeć także jabłko. Cebulę obrać, posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić olejem, solą i pieprzem, odstawić do lodówki na min. 1 godzinę aby smaki się przegryzły. Podawać do mięs pieczonych.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super!
  • -2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    o takim połączeniu jeszcze nie słyszałam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !