Sposób przygotowania

Karpia przygotowujemy dzień wceśniej. Kroimy go na ulubione kawałki i zasypujemy solą. Na drugi dzień kawałki rybki obtaczamy w mące i smażymy na masełku. Trzeba uważać by się nie przypalało. Polecam! Karpik najlepszy na masełku! :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    O świetny przepis! Takiego karpia jeszcze nie jadłam, ale na pewno wypróbuję! Dzięki za przepis!
  • -6
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zasypujemy?! to znaczy,że karp ma być zanurzony w soli? coś tu nie tak.a co to są ulubione kawałki? To ma jakąs nazwę w gastronomii, ale Ty jej nie oswoiłaś.Bidniutko, marniutko. typowy dostarczyciel 10pkt.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Zasypujemy tzn,że dość sporo tej soli dajemy a ulubione kawałki to poprostu takie jak kto lubi.... nie znam się na nazwach gastronomicznych bo gotuję w kuchni a nie w restauracji. :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    karpia smażyłam zawsze na oleju, Ty proponujesz masełko - wypróbuję i myślę, że będzie super smakowało :)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z pewnością będzie smaczny, delikatny...
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    rzeczywiście na masełku jest lepszy - ja też tak robię tylko dodaje trochę oleju
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    super rybka, ja uwielbiam karpia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !