Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zając w potrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zając 1 sztuka
masło 60 g
seler 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
rosół 2 łyzki
cynamon szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: zając w potrawce

Zająca, który kruszał 6 dni, sprawić, podzielić na części, umyć i włożyć na 10 godzin do marynaty z wina, jarzyn pokrojonych na plasterki, liści laurowych, cynamonu i pieprzu. Po wyjęciu mięsa z marynaty wino przecedzić, a jarzyny podsmażyć na maśle w odpowiednio dużym rondlu. Do jarzyn dodać kawałki zająca, podsmażyć je, a następnie posolić i zalać przecedzonym winem. Dusić na małym ogniu. Kiedy wino odparuje, wlać rosół i dalej gotować. Zająca podawać z sosem z dokładnie przetartych jarzyn wymieszanych z wywarem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak