Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone karasie.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
majeranek
cebula
mąka
olej do smażenia
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone karasie.

Ryby oskrobać, wypatroszyć, pokroić i umyć. Następnie natrzeć kucharkiem, pieprzem i majerankiem. Wkroić cebulę i odstawić na godzinkę. Po tym czasie obtaczać w mące i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 27.06.2012 09:46
super
Grażyna13 20.12.2011 09:00
Uwielbiam takie rybki :)
Mirka-Ludomila 09.12.2011 09:58
ja też używam soli do ryb
Izabela/bella81 04.12.2011 22:31
Ja to jakoś oduczyłam się solić, do wszystkiego\"kucharek\" lub tym podobne:) Solą to chyba tylko solę ziemniaki:)
anemon 03.12.2011 08:02
Przyznam, że nie wiem jak smakują karasie, bo jeszcze ich nigdy nie jadłam, a te w Twoim wydaniu prezentują się bardzo apetycznie.
Henryka2 28.11.2011 22:23
Pyszności!Sugerowałabym zamianę Kucharka na sól.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak