Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z kaszanki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka
żółty ser
pieprz
sól
kapusta włoska
sos pomidorowy lu myśliwski
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z kaszanki

Kroki postępowania

1
Na odrobinie margaryny lub smalcu podgrzać kaszankę. Dodać ser i przyprawić pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.
Krok 1 - Gołabki z kaszanki foto
2
Liście kapusty sparzyć w osolonej wodzie. Ściąć gruby nerw liścia.
Krok 2 - Gołabki z kaszanki foto
3
Na liście nakładać farsz z kaszanki.
Krok 3 - Gołabki z kaszanki foto
4
Zwinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 4 - Gołabki z kaszanki foto
5
Zalać sosem (ja użyłam myśliwskiego z paczki, ale pomidorowy będzie lepszy).
Krok 5 - Gołabki z kaszanki foto
6
Włożyć do piekarnika na 20minut.
Krok 6 - Gołabki z kaszanki foto
7
Podawać z ziemniakami i surówką lub samą surówką lub kiszoną kapustą.
Krok 7 - Gołabki z kaszanki foto
8
Smacznego:)
Krok 8 - Gołabki z kaszanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 27.06.2012 09:46
ciekawe, musze sprobowac
malaczarna23 01.05.2012 20:14
jadłam ostatnio grillowane,zawijane w sreberku:) pycha
Mirka-Ludomila 01.12.2011 09:54
dla tych co lubią kaszankę ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak