Sposób przygotowania

Udko , warzywa ( mieszankę , kukurydze, groszek, fasolkę , brokuł, brukiew włożyć do garnka i zalać wodą .Gotować 45 minut. Jednocześnie obrać i pokroić ziemniaki. Zalać osoloną wodą i ugotować. Odcedzić .Zrobić puree z dodatkiem masła .Trzymać w cieple. Cebule pokroić w piórka i zezłościć na oleju . Z gotowej zupy wyjąc mięso. Do zupy dodać koperek i śmietankę . Doprawić przyprawą do zup i mielonym pieprzem .. Z puree ziemniaczanego zrobić 2 kulki .Ułożyć na środku talerza , oblać gorącą zupą .Na wierzch każdej kulki puree położyć porcję podsmażonej cebulki .

Można obrane ze skórek, kości i chrząstek mięso włożyć do zupy , lub użyć je na pierogi , paszteciki, jako farsz do naleśników itp.
Zamiast mieszanki warzywnej można oczywiście użyć włoszczyzny – zasada jest taka że im więcej rodzajów warzyw się użyje tym zupa jest smaczniejsza .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    superowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !