Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem, zagnieść, podzielić na połowę, schłodzić. Gruszki obrać, pokroić na kawałki, skropić sokiem cytrynowym. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wszystko zmiksować z serem, suchym budyniem i kaszą manną. Dodać rodzynki oraz pianę ubitą z białek. Wymieszać. Przygotować tortownicę, na dno zetrzeć połowę schłodzonego ciasta. Wylać część sera, ułożyć na nim gruszki, przykryć resztą sera. Przykryć drugą połową startego ciasta. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni, piec przez godzinę. Posypać Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !