Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki szparagowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 0.5 kg
łosoś wędzony plastry 100 g
szynka wieprzowa kilka plasterki
ser salami kilka plasterki
gęsta śmietana 1 łyżka
jogurt 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
sół, pieprz, oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szparagowe

Szparagi umyć, obrać, odkroić zdrewniałe końce. Gotować mniej więcej
18 minut w dużej ilości wody z solą i cukrem. Osączyć.
Plasterki szynki, łososia i sera-wszystkie razem lub osobno, salami
ponawijać na ostudzone szparagi. Ułożyć na talerzu.
Śmietanę, jogurt, paprykę i przyprawy wymieszać i polać powstałym
sosem roladki.
Można podawać ze świeżymi listkami bazylii

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 26.05.2011 09:33
Brzmi pysznie :)
eli82 31.01.2011 09:29
super przepis
iwona332 24.10.2010 00:18
super
Anna210 31.08.2010 14:14
wyglądaja na smaczne
RenataZ-et 23.08.2010 21:14
Same rarytasy!!
Monika193
Monika193 23.08.2010 19:45
elegancka potrawa
plocia 23.08.2010 11:24
szparagów jeszcze nie jadłam i myślę że czas na ich spróbowanie
marzencia2007 22.07.2010 15:16
szparagi, łosoś, szynka ;) same smakołyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak