Sposób przygotowania

Udka umyć dokładnie, osuszyć. Posypać czosnkiem, skropić sosem sojowym i chili, odłożyć na kilka godzin do lodówki. Ja przygotowuję je wieczorem żeby poleżały sobie przez noc. Zamarynowane udka kładziemy na mocno rozgrzaną patelnię z olejem, skórą do spodu aby ładnie się zrumieniła. Kiedy się przysmaży udka obracamy, podlewamy 1/3 szkl. wody i dusimy na malutkim ogniu aż mięso będzie miękkie - ok. 20-30 min.. W czasie duszenia kilkakrotnie polewamy wierzch udek wytworzonym sosem i ew. dolewamy nieco wody jeśli zbytnio odparuje. Podajemy z ryżem albo ziemniakami i surówką, dobre są też na zimno.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię drób w takim wydaniu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super z taką chrupiąca skórką
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    cukiereczku, nie była chrupiąca bo dusząc nie da się tak zrobić - jest rumiana bo najpierw bardzo mocno je obsmażyłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !